Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Η ταξική τυραννία των ρωμιοτούρκων και το κυπριακό

Η κυπριακή ολιγαρχία της ρωμιοσύνης έχει επιλέξει την προσκόλληση της Κύπρου στην νεο-οθωμανική Τουρκία διότι προφανώς έχει διασφαλίσει τα συμφέροντα της μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξουσίας.

Ξέρουν πολύ καλά ότι μια λύση ΔΔΟ είτε με ισχυρό είτε με ανίσχυρο κέντρο θα παραδώσει την Κύπρο στην ζώνη επιρροής και ελέγχου της Τουρκίας.

Μια Κύπρος Ρωμιο-τουρκο-συνεταιριστική δεν θα έχει σε καμία περίπτωση αυτόνομη εξωτερική πολιτική ούτε αυτοδιάθεση και αυτονομία του λαού της διότι όλα θα τεθούν σε ένα νέο συνταγματικό πλαίσιο το οποίο θα δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα ακόμα και σε όσα αφορούν την παιδεία.

Έτσι με τον καιρό η συνείδηση των σημερινών Ελληνοκυπρίων θα μετατραπεί σε ρωμιοτουρική συνείδηση και ο χώρος του νότου όπως τον ξέρουμε σήμερα θα αλλάξει δραματικά από την ποσοστιαία εγκατάσταση τούρκων που αρχικά θα πλησιάζουν τις 200.000.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ενοχλήσει την ρωμιοτουρκική ολιγαρχία διότι τα συμφέροντα της θα είναι κατοχυρωμένα από διεθνής εγγυήσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την ίδια την Τουρκία που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αφήνει μια τουρκοπροσκυνημένη ολιγαρχία Ρωμιών να πίνει το αίμα των μεταλλαγμένων ραγιάδων.

Εκείνο που θέλει πάνω από όλα η κυπριακή ρωμαίικη ολιγαρχία είναι να ελέγχει τον τραπεζικό σύστημα δηλαδή την μηχανή παραγωγής του χρήματος την οποία θα λαδώνουν με την εργασία τους οι είλωτες ρωμιοί και οι τούρκοι νέοι κάτοικοι του νότου.

Η ουσία της λύσης που επιδιώκουν είναι πώς θα εξουδετερώνει κάθε δυνατότητα επανάστασης ή εξέγερσης ή στάσης ενάντια στην τραπεζοκρατική τυραννία τους και έτσι οι βρωμερές φαμίλιες τους θα απολαμβάνουν την κατοχυρωμένη εξουσία και ισχύ τους.

Αυτά σας τα λέω για να καταλάβετε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα ταξικό. Η ρωμαίικη ολιγαρχία ποτέ δεν ήθελε την Ελλάδα από τον καιρό του ρασοφόρου ολετήρα Μιχάλη Μούσκου διότι θα έχανε το χρηματοπιστωτικό μονοπώλιο.

Συνεπώς οι κυριότεροι οχτροί της πατρίδος μας είναι οι ολιγάρχες και ύστερα οι τούρκοι κατακτητές.

Αν τους εξουδετερώσουμε και πάρουμε στα χέρια μας ως λαός σε ένα πολίτευμα κοινοτιστικό το τραπεζικό σύστημα και εξαφανίσουμε κάθε μορφή διαφθοράς με πυρωμένο σίδηρο τότε όλα θα πάνε καλά.

Ο ένοπλος λαός που δεν θα διαχωρίζεται πια σε πλούσιους και προλετάριους αλλά σε ισότιμους πολίτες - οπλίτες - ιδιοκτήτες μαζί με τον ελληνικό στρατό που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο μέσα από την διαδικασία της ένταξης της Κύπρου στην Ελληνική Δημοκρατία θα σηκώσει το κεφάλι του από την λάσπη της ηττοπάθειας και θα στρατηγήσει την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδος.

Λουκάς Σταύρου