Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Μήνυμα προς χριστιανούς

Οι περί κόσμου αντιλήψεις μου δεν προσδιορίζονται από καμία θρησκεία και κανένα φιλοσοφικό σύστημα αλλά από την φιλοσοφική μου νόηση. Εξ αυτού ορμώμενος τιμώ και θαυμάζω την φαντασιακή παράσταση του ελληνικού πολυθεϊσμού.

Θεωρώ μάλιστα πως οι δύο δυνάμεις της φιλοσοφίας και του ελληνικού πολυθεϊσμού μπορούν να ενισχύσουν το επαναστατικό κοινοτιστικό κίνημα που εδράζεται στην εκ του λαού προερχόμενη εξουσία και διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων της ιδιοκτησίας, της παραγωγής και της κατανάλωσης.

Δυστυχώς ο χριστιανικός κόσμος δεν έχει την ψυχολογική και θεωρητική βάση ώστε να συμμετάσχει στην κοινοτιστική επανάσταση διότι είναι συνδεδεμένος με τον θεσμό της εκκλησιαστικής εξουσίας που με την σειρά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ολιγαρχική τυραννία.

Μόνο αν υπάρξουν αιρετικές κινήσεις που να εναντιώνονται στην εκκλησιαστική αυθεντία και εξουσία θα μπορέσουν οι χριστιανοί να επαναστατικοποιηθούν. Διαφορετικά θα αποτελέσουν τον στρατό της αντεπανάστασης και η σύγκρουση που έρχεται θα τους βρει απέναντι στις επαναστατικές δυνάμεις του εθνοφυλετικού κοινοτισμού.

Το μήνυμα μου είναι ότι υπάρχει δυνατότητα επαναστατικής συνεργασίας με τους χριστιανούς εάν αποφασίσουν να αποσχισθούν από τις εξουσιαστικές δομές της εκκλησίας με κάθε τρόπο.

Λουκάς Σταύρου