Λουκάς Σταύρου
Ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, ενεργός πολίτης.

Θέση του Λουκά Σταύρου για τη διαφθορά

Raw link: https://www.youtube.com/watch?v=vMIok6dK8kk

Θέλεις να βάλεις τέλος στη διαφθορά;

Τότε σταμάτα να πιστεύεις πως θα το πετύχεις μέσα από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Όσο θα είσαι πολίτης της μιας Κυριακής που μετά το κλείσιμο της κάλπης απονεκρώνεις την πολιτική σου βούληση και μετατρέπεσαι σε υπήκοο, τίποτα δεν θα καταφέρεις να αλλάξεις.

Διότι παραδίδεις την εξουσία σε αυτονομημένους αντιπροσώπους που στη συνέχεια κάνουν ότι θέλουν και εσύ λαέ έχεις μόνο μια δυνατότητα να αντιδράσεις, την δυνατότητα να κατέβεις σε διαδήλωση και να αντιμετωπίσεις την ατσάλινη βία του κράτους, το μονοπώλιο της κρατικής βίας.

Η βία του κράτους που δεν είναι κράτος δικό σου αλλά των διαχειριστών της εξουσίας καταφέρνει να σε αδρανοποιεί, να σε φοβίζει και να σου κλείνει το στόμα. Έτσι κάθε φορά που πηγαίνεις στη κάλπη , ως πολίτης της μιας Κυριακής, ανανεώνεις τον αυταρχισμό της αυτονομημένης εξουσίας, ανανεώνεις την τυραννία, ανανεώνεις το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής των πολιτικών με την οικονομική υπερεξουσία της τραπεζοκρατικής ολιγαρχίας.

Για παράδειγμα, το κούρεμα το καταθέσεων και η φτωχοποίηση του λαού ήταν ένα από τα πολλά εγκλήματα που διέπραξε η εκτελεστική εξουσία σε συνεργασία με τους τραπεζίτες.

Αυτό το έγκλημα συνεχίζεται με την αρπαγή των περιουσιών σου από ξένες εταιρείες που αγόρασαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές που είναι χρήμα μετρητό για τους τραπεζίτες χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο το συνολικό χρέος που μεταβιβάστηκε στις ξένες εταιρείες.

Τα εγκλήματα αυτά μπορούν να σταματήσουν και αυτοί που τα διέπραξαν να απολογηθούν σε μια νέα νομοθετική αρχή και μια νέα κοινοτιστική εξουσία. Για να επιστρέψουμε τις περιουσίες που εκποιήθηκαν και να σταματήσουμε για πάντα τις εκποιήσεις απαγορεύοντας δια νόμου κάθε δικαίωμα εκποίησης από ξένους.

Ας κάνουμε μια αρχή προς την κατεύθυνση της αλλαγής. Διεκδίκησε μαζί μας την συμμετοχή του λαού στην εκτελεστική εξουσία με αντιπροσώπους από όλες τις επαρχίες που θα δίνουν λόγο στα μόνιμα πολιτικά όργανα των επαρχιακών κοινοτικών συνελεύσεων.

Η ιδεολογία του εθνικού κοινοτισμού θα σε οδηγήσει στον αγώνα της ανατροπής της τυραννίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και θα σου δώσει την δυνατότητα να ασκήσεις εσύ ο ίδιος ο λαός εξουσία στη πατρίδα σου και στον τρόπο παραγωγής αλλάζοντας το οικονομικό μοντέλο του καπιταλισμού και εφαρμόζοντας την κοινοτιστική οικονομία.

Η υποψηφιότητα μου υπόσχεται την σύγκρουση με το κατεστημένο και την έναρξη μιας ανατρεπτικής και μαχητικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση είναι δική σου. Λαϊκή εξουσία ή υποταγή.

Λουκάς Σταύρου, υποψήφιος στις προεδρικές του 2023

Ε.Κ.ΑΝ. Εθνική Κοινοτιστική Ανασυγκρότηση